Erik Janssen van Uitvaartzorg Salland regelt en verzorgt uitvaarten in Hardenberg en omgeving. Hij wil met bewogenheid en passie iets betekenen voor mensen in een tijd van rouw en afscheid nemen. Het overlijden van een dierbare is immers een ingrijpende gebeurtenis.

Crematorium en Uitvaartcentrum Zevenberg

Uitvaartcentrum Zevenberg

Net buiten Hoogeveen ligt Crematorium en Uitvaartcentrum Zevenberg. Het crematorium en uitvaartcentrum zijn afgestemd op het Drentse landschap. Alle ruimtes hebben een vriendelijke, warme sfeer. Met de komst van deze locatie, is gehoor gegeven aan de wens van bewoners van Hoogeveen om een eigen crematorium in de buurt te hebben.

Net buiten Hoogeveen ligt Crematorium en Uitvaartcentrum Zevenberg. Het crematorium en uitvaartcentrum zijn afgestemd op het Drentse landschap. Alle ruimtes hebben een vriendelijke, warme sfeer. Met de komst van deze locatie, is gehoor gegeven aan de wens van bewoners van Hoogeveen om een eigen crematorium in de buurt te hebben.

Over Crematorium en Uitvaartcentrum Zevenberg

Het gebouw en de inrichting van Uitvaartcentrum Zevenberg  is zoveel mogelijk afgestemd op onze bezoekers en hun emoties. Onze ervaring is dat dit bijdraagt aan een goed afscheid. Dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.

Het crematorium is speciaal ingericht om het voor de nabestaanden mogelijk te maken om, als zij dit wensen, hun overleden dierbare te begeleiden naar de crematieoven. In de ceremonieruimte of aula is ruimte voor een uitvaartdienst met 170 bezoekers: met 120 zitplaatsen en ongeveer 50 staanplaatsen. Het is mogelijk om de ontvangstruimte erbij te betrekken. Er ontstaat dan ruimte voor 210 zitplaatsen en 100 staanplaatsen.

Wij beschikken over:

  • Vijf 24-uurs opbaarkamers
  • Verzorgingsruimte
  • Ceremonieruimte
  • Ruimte voor asuitgifte
  • Familiekamer
  • Grote koffielounge

De oorsprong van de naam Zevenberg

Op een kleine afstand van het Crematorium en Uitvaartcentrum Zevenberg liggen enkele nauwelijks opvallende hoogtes. Deze zijn ontstaan in de bronstijd. Het zijn grafheuvels of tumuli, waarin de prehistorische mens zijn overledenen begroef of na verbranding de asurnen bijzette. De naam van het crematorium herinnert aan deze grafheuvels, waarvan er tot in onze tijd nog 7 zichtbaar zijn.

Al uw culinaire wensen bespreekbaar

Na de plechtigheid zijn de gasten hartelijk welkom in onze koffielounge De Hessel. De Hessel is sfeervol ingericht, met warme kleuren, comfortabele stoelen en banken, mooie verlichting en een prachtig uitzicht over het Eslandschap. Wij bieden een breed assortiment producten: van eenvoudige koffie met banketbakkersproducten tot uitgebreide koffie-, lunch- en receptiearrangementen.

Onze professionele keuken beschikt over de modernste voorzieningen om zowel kleine als grote groepen te bedienen. Al uw culinaire wensen nemen wij graag in overweging om op maat een passende aanbieding te doen.

Laatste afscheid

Nabestaanden kunnen hun dierbare begeleiden tot het allerlaatste moment. Dit kan bijdragen aan een goed afscheid. Uit ervaring weten we dat een goed afscheid je verder helpt.

Uitvaartcentrum Zevenberg

In het uitvaartcentrum is het mogelijk om intieme condoleances en crematieplechtigheden te houden tot ongeveer 25 personen. Alle 5 onze opbaarkamers zijn huiselijk ingericht met comfortabel meubilair en een aparte koffiecorner zodat u ook even afzonderlijk van elkaar uw dierbare kunt bezoeken. Als het verblijf in de opbaarkamer langer is dan 3 dagen en u de uitvaart bij ons houdt, bieden wij u graag 1 van onze arrangementen aan.

Taxiservice

Voor een bezoek aan het uitvaartcentrum kunt u gebruik maken van onze taxiservice. We hebben hiervoor gunstige afspraken gemaakt met een lokale taxicentrale, om bezoekers tegen laag tarief heen en weer te brengen. De chauffeur blijft op u wachten om u na het bezoek weer terug te brengen.

24-uurs opbaarkamers

Onze 24-uurs opbaarkamers hebben toegang tot een gezamenlijke keuken en buitenterras. De kamer kan door nabestaanden worden ingericht en aangekleed, bijvoorbeeld met bloemen, persoonlijke bezittingen, foto’s en tekeningen. De kamers zijn elke dag en op elke tijdstip bereikbaar voor nabestaanden.

Beeld en geluid

U kunt bij ons muziek en beeld afspelen tijdens de uitvaartplechtigheid. Het meest gangbare is een PowerPoint, maar ook CD’s of DVD’s zijn mogelijk. Een beamer en laptop zijn aanwezig.

Uitvaartmuziek

U kunt uw muziek nu heel eenvoudig naar uzelf en/of de uitvaartlocatie versturen via de website. Op de pagina Uitvaartmuziek vindt u een uitgebreid aanbod van de mooiste afscheidsliedjes. U kunt zoeken, luisteren en een muziekselectie maken en deze direct versturen.

Hulp bij het maken van een video- of fotopresentatie

Onze medewerkers adviseren u graag. Indien u niet over tijd of kennis beschikt om een video- of fotopresentatie te maken, dan helpen onze medewerkers u graag. Hiervoor wordt wel een kleine vergoeding in rekening gebracht.

Opname van de plechtigheid

Wij maken uitsluitend op verzoek van de opdrachtgever een opname van de plechtigheid. Na overdracht van het opgenomen materiaal wordt dit uit ons bestand gewist. Achteraf (na)bestellen is dus niet mogelijk. In het kader van privacywetgeving mag u de opname uitsluitend verstrekken aan/vertonen in huiselijke kring.

Livestream

Uitvaartcentrum Zevenberg is voorzien van de nieuwste en modernste technieken op het gebied van audio, video en verlichting. In de aula is livestream mogelijk zodat nabestaanden de dienst op afstand kunnen volgen. Meer hierover leest u de brochure.

Meer informatie

Crematorium en Uitvaartcentrum Zevenberg is het beste te bereiken met de auto of, als u in de buurt woont, de fiets.

Fluitenbergseweg 30a
7931 TB Fluitenberg

Voor meer informatie over een uitvaart bij Crematorium en Uitvaartcentrum Zevenberg kunt u contact opnemen met Uitvaartzorg Salland. Wilt u weten wat een crematie in Hoogeveen kost en heeft u al specifieke wensen? Dan is het mogelijk om naar aanleiding van uw wensen en keuzes een begroting te maken.